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どんなフライパンをお使いですか?
What kind of frying pans do you use? 

テフロン、セラミック、ステンレス、色々な種類がありますよね。
テフロンは、食べ物がこびりつかないので、昔、愛用してました。
Teflon, ceramic, stainless steel, etc. - there's so much to choose from. 
I used to use teflon cookware since food doesn't stick on the surface. 


こびりつき安くなったら買い替えるということをしてましたが...
でも、テフロンは、高温で熱した時に発ガン性物質や有毒ガスが発生します。
When the food started to stick, I used to buy new ones...
but teflon frying pans when cooked on high heat produce carcinogens and toxic gases.


健康に良い、環境に良い、一生物のフライパンと言ったら
What's a healthy, eco-friendly, and a frying pan that you can use forever? 

鉄製フライパンか100%セラミック!
Cast irons or 100% ceramic frying pans/skillets! 

アメリカで鉄製フライパンで一番有名なのが「LODGE」。
鉄なので重いのですが、使いやすいです。
そして、鉄鍋や鉄のフライパンで鉄分補給ができます!
In the US, LODGE is the most famous brand when it comes to cast irons. 
It's iron, so it's really heavy, but easy to use. 
Plus, you can boost your iron intake using cast iron cookware! 







セラミックのフライパンでオススメなのは、Ceramcor。
セラミック加工されているフライパンもたくさんありますが、セラミックが剥がれたら、有毒ガスが発生する可能性もあります。なので、100%セラミックのCeramcorがオススメ。
そんなに重くないので、色々な料理に使えます!
先日は、魚と野菜の塩麹&ハーブ蒸し焼きをしてみました。今朝は、これでオムレツ。
我が家では、フル活用!
My recommendation for ceramic frying pans/skillets is Ceramcor. 
There are a lot of ceramic-coated frying pans, but toxic gases are released when the coating comes off. So, I would recommend Ceramcor because it's 100% ceramic. 
It's not too heavy, so you can use it for a lot of different cooking. 
The other day, I roasted veggies and fish using shio koji (Japanese salt and rice malt seasoning) and herbs. This morning, I made an omelette with this. Can't live without this! 




体に良い食べ物を食べるのも大事ですが、できれば毎日使うようなキッチン用品もできる範囲で(予算オーバーしない限り(笑))体に良いものを選びたいですよね〜。
It's important to eat things that are good for your health, but if possible budget-wise, wouldn't it be great if we could all use kitchen tools (especially the ones that we use everyday) that are good for us? 




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